Home » Geen categorie » Coppejans verovert vierde Challengertitel uit carrière

Coppejans verovert vierde Challengertitel uit carrière

Coppejans verovert vierde Challengertitel uit carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-193) heeft het challengertoernooi van Tampere in Finland (€ 42 500, gravel) gewonnen. In de finale knokte hij zich in drie sets voorbij de Rus Aslan Karatsev (ATP-252).

Zesde reekshoofd Coppejans speelde een sterk toernooi in het Finse Tampere en moest in de finale nog aan de bak tegen de 22-jarige Rus Karatsev. Onze landgenoot begon sterk aan de partij en greep de eerste set met 6-4.

In de tweede set keerde het tij en moest Coppejans het onderspit delven met 6-3. In de beslissende derde set maakten de twee spelers er een zenuwslopende strijd van. Karatsev ging door de opslag van Coppejans maar de West-Vlaming brak meteen terug. Op het einde van de set bleek onze landgenoot de sterkste en maakte hij de partij met 7-5 af. Wat een opluchting na een strijd van 2 uur en 23 minuten!

Voor Coppejans is het zijn eerste Challengertitel van 2016. Hij grijpt de vierde Challengertitel uit zijn carrière, na Meknes (2014), Mersin (2015) en Guangzhou (2015). Coppejans maakt ook een reuzensprong op de ATP-ranking. Hij zal 38 plaatsen klimmen naar nummer 155 en daardoor zal hij de derde Belg op de ranking worden.

Coppejans glundert in eerste reactie

Coppejans reageerde in een video op de Facebookpagina van Hope and Spirit op zijn titel. Eerst bedankte hij zijn sponsors voor het vertrouwen en bedankte hij ook zijn trainer Johan Van Herck. Daarna gaf hij het relaas van zijn week in Tampere: “Ik ben ontzettend blij met deze titel. Het was een hard gevecht vandaag. Ik heb vandaag misschien niet mijn beste tennis vandaag maar op dit toernooi heb ik meestal goed gespeeld. Deze overwinning is echt de kers op de taart. Nu gaan we terug naar huis, een week trainen. En dan daarna speel ik de challengers van Liberec en Trnava.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws