Home » ATP » Coppejans verweert zich kranig tegen Murray in Antwerpen

Coppejans verweert zich kranig tegen Murray in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-158) heeft een erg knappe partij gespeeld in de eerste ronde van de European Open in Antwerpen (ATP 250). De Brit Andy Murray (ATP-243) was net iets te sterk voor onze landgenoot en plaatste zich voor de tweede ronde.

De kraker op dinsdagavond in de Lotto Arena was de partij tussen Coppejans en de Britse grandslamwinnaar Murray. Coppejans begon wat traag aan de partij en kwam 0-3 achter, maar onze landgenoot liet knap tennis zien en kwam weer langszij. Coppejans maakte het Murray af en toe moeilijk, maar toen hij moest serveren om in de eerste set te blijven slopen er toch wat foutjes in het spel van de West-Vlaming. Murray profiteerde en pakte de eerste set met 4-6.

Andy Murray - © Melissa Van de Wiele
Andy Murray – © Melissa Van de Wiele

Coppejans bleef niet bij de pakken zitten, met de steun van het publiek ging hij door het eerste opslagspelletje van Murray in de tweede set. De Brit brak meteen terug, maar op karakter ging Coppejans opnieuw door de opslag van Murray en liep zo 1-3 uit. Bij elk opslaggame van onze landgenoot ging Murray in de aanval en zo hing hij de bordjes weer gelijk tot 3-3. De volgende servicegames verliepen wat vlotter langs beide kanten en zo werd set twee beslist in de tiebreak. Enkele foutjes werden Coppejans fataal en de Brit pakte de tiebreak met 6-7 (4).

In de tweede ronde neemt Murray het op tegen achtste reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-45) of Hugo Dellien (ATP-79). Coppejans (ATP D-261) dubbelt nog samen met Ruben Bemelmans (ATP D-206) in Antwerpen, in de eerste ronde nemen ze het op tegen topreekshoofden Kevin Krawietz (ATP D-13) en Andreas Mies (ATP D-16).

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS