Home » Geen categorie » Coppejans vlot naar halve finale in New Delhi

Coppejans vlot naar halve finale in New Delhi

Coppejans vlot naar halve finale in New Delhi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-183) gaat verder op zijn elan in India. Hij ging in twee sets naar de halve finale van het ATP-challengertoernooi van New Delhi ($ 100 000).

Coppejans is goed bezig in New Delhi. Hij verloor in zijn eerste twee rondes nog geen enkele set. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen de 27-jarige Indische thuisspeler Saketh Myneni (ATP-258). Vorig jaar speelden zij al eens tegen elkaar, en toen was het Myneni die na een zinderende derde set het laken naar zich toe trok.

Deze keer werd het dus een ander verhaal. Onze landgenoot redde in de eerste set vijf breakpunten en ging één keer door de opslag van zijn tegenstander. Coppejans behield zijn break voorsprong en pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set verzilverde de 21-jarige Belg twee breakpunten en maakte hij de match met 6-3 af. In de halve finale moet Coppejans het opnieuw opnemen tegen een Indische thuisspeler, het vijfde reekshoofd Somdev Devvarman (ATP-153). Ruben Bemelmans (ATP-144) het vierde reekshoofd in New Delhi, plaatste zich ook voor de halve finale met een zege tegen de Australiër Luke Saville (ATP-161), die als zesde geplaatst is. Als Coppejans en Bemelmans hun halve finale winnen, spelen ze voor de titel in een volledig Belgische finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws