Home » Grand Slam » US Open » Coppejans vlot naar laatste kwalificatieronde US Open, geen succes voor Gigounon

Coppejans vlot naar laatste kwalificatieronde US Open, geen succes voor Gigounon

Coppejans vlot naar laatste kwalificatieronde US Open, geen succes voor Gigounon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-104) staat op één match van de hoofdtabel van de US Open. Hij won in minder dan één uur zijn tweede kwalificatieronde. Germain Gigounon (ATP-187) kon zich niet plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde.

Zevende reekshoofd Coppejans moest aan de bak tegen de jonge 17-jarige Amerikaanse thuisspeler Reilly Opelka (ATP-1024) die een wilcard kreeg voor de kwalificaties. Het was hun eerste onderlinge duel.

In de eerste set waren Coppejans en Opelka aan elkaar gewaagd. Onze landgenoot verzilverde uiteindelijk een breakpunt en pakte de setwinst met 6-4 na 31 minuten. In de tweede set speelde de West-Vlaming op een hoger niveau. Hij haalde een eerste opslagpercentage van 79 procent en ging twee keer door de opslag van zijn tegenstander. Na 58 minuten maakte Coppejans de match af met 6-4 en 6-2. In de beslissende kwalificatieronde treft hij de ervaren 34-jarige Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-131) die vier jaar geleden nog op plaats acht op de wereldranking stond.

Voor Gigounon zit de US Open erop na twee kwalificatierondes. Hij won nochtans de eerste set tegen Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-188) met 6-4. Daarna keerde Fabbiano echter knap terug met 6-1 in de tweede set. Gigounon serveerde niet meer goed en ging ook in de derde set met 6-1 onderuit.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 2″]
[7] Kimmer Coppejans def. Reilly Opelka (USA) 6-4 6-2
Thomas Fabbiano (ITA) def. Germain Gigounon 4-6 6-1 6-1

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws