Home » Geen categorie » Coppejans wint Belgisch duel in Bangkok

Coppejans wint Belgisch duel in Bangkok

Coppejans wint Belgisch duel in Bangkok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-130) heeft zich op de Bangkok Open in Thailand (Challenger, $ 50 000, hardcourt) geplaatst voor de kwartfinale. Het vierde reekshoofd haalde het in een Belgisch duel van Yannick Mertens (ATP-200) na twee spannende sets.

Coppejans en Mertens stonden reeds éénmaal tegenover elkaar in 2013, op het Futurestoernooi van Oostende won Coppejans in drie sets in de finale. In de eerste set moest de tiebreak de beslissing brengen, nadat beide spelers tweemaal hun opslagspelletje verloren. De 21-jarige Oostendenaar trok met 7-6(5) aan het langste eind.

Ook in de tweede set kregen beide spelers kansen, maar op het eind wist Coppejans deze het best te benutten. Met 7-5 besliste hij de wedstrijd, en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Daarin wacht een duel met de als vijfde geplaatste Japanner Go Soeda (ATP-132). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Mertens reist nu af naar Melbourne waar hij, net als Coppejans, zal deelnemen aan de kwalificaties van de Australian Open.

In het dubbelspel speelde Coppejans (ATP D-512) aan de zijde van de Nederlander Mark Vervoort (ATP D-145) tegen de tweede reekshoofden. Ze verloren met 3-6 en 6-7(3) van de Braziliaan Marcelo Demoliner (ATP D-78) en de Deen Frederik Nielsen (ATP D-108).

Congrats to Kimmer Coppejans on the win today and good luck for the remainder of the tournament! Next stop Melbourne for the Australian Open 󾟓✈️

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op dinsdag 5 januari 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws