Home » Geen categorie » Coppejans wint Belgische thriller en dubbelt verder met Bemelmans

Coppejans wint Belgische thriller en dubbelt verder met Bemelmans

Coppejans wint Belgische thriller en dubbelt verder met Bemelmans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-196) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Vicenza (€ 42 500), hij haalde het van Joris De Loore (ATP-258) na drie felbevochten sets. Ruben Bemelmans (ATP-189) verloor in het enkelspel, maar ging wel verder in het dubbel aan de zijde van Coppejans.

De West-Vlaamse vrienden stonden voor de zevende keer tegenover elkaar, De Loore won vier van hun vorige ontmoetingen. De 23-jarige De Loore startte ook het best op het Italiaanse gravel, hij sleepte de eerste set met 5-7 in de wacht. Een spannende tweede set ging met 7-5 naar Coppejans. Ook in de derde set waren beide landgenoten aan elkaar gewaagd, uiteindelijk trok Coppejans na 2 uur en 30 minuten met 6-3 aan het langste eind. In de volgende ronde ontmoet de 22-jarige Coppejans de 18-jarige Amerikaan Stefan Kozlov (ATP-213).

Het duel tussen Bemelmans en Andrey Golubev (ATP-208) werd maandag bij 6-7(7) en 6-4 stilgelegd omwille van de duisternis. Bemelmans slaagde er niet in om vijf breakpunten te benutten in de derde set, maar werd wel zelf éénmaal gebroken. De derde set ging met 3-6 naar de Kazach.

In het dubbelspel mocht Bemelmans (ATP D-199) aan de zijde van Coppejans (ATP D-637) wel juichen. Ze versloegen de tweede reekshoofden Tomasz Bednarek (ATP D-168) en Frank Moser (ATP D-105) met 7-6(11) en 7-6(3).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws