Home » Geen categorie » Coppejans wipt tweede reekshoofd in Bordeaux

Coppejans wipt tweede reekshoofd in Bordeaux

Coppejans wipt tweede reekshoofd in Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-112) heeft een knappe stunt neergezet op het Challengertoernooi van Bordeaux (€ 85.000+H). Op het Franse gravel was hij in twee sets te sterk voor het tweede reekshoofd Sam Groth (ATP-71).

Coppejans had geen geluk met de loting want hij moest in de eerste ronde meteen aan de slag tegen het Australische tweede reekshoofd Sam Groth die een vijftigtal plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Groth en Coppejans speelden voor de eerste keer in hun carrière tegen elkaar.

In de eerste set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Coppejans serveerde heel sterk met een eerste opslagpercentage van 71 procent maar kon zelf geen breakpunten benutten. In een spannende tiebreak haalde onze landgenoot het nipt met 7-5.

De 21-jarige Belg ging daarna verder op zijn elan. Hij forceerde een beslissend breakpunt en bleef sterk serveren. Uiteindelijk maakte hij de match in de tweede set met 6-3 af na een match van één uur en een kwartier. In de tweede ronde moet onze landgenoot het opnieuw opnemen tegen een Australiër. In een duel tussen opkomende talenten speelt hij tegen de 19-jarige kwalificatiespeler Thanasi Kokkinakis (ATP-98). Eerder verloor Niels Desein (ATP-163) in de eerste ronde in Bordeaux van de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP-125). In het dubbelspel plaatsten Desein en Coppejans zich wel samen voor de tweede ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws