Home » ITF » Coric en Vekic winnen Hopman Cup voor Kroatië

Coric en Vekic winnen Hopman Cup voor Kroatië

Coric en Vekic winnen Hopman Cup voor Kroatië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kroatië heeft de eerste editie van de nieuwe Hopman Cup gewonnen. Borna Coric (ATP-15) en Donna Vekic (WTA-22) maakten hun favorietenrol helemaal waar in de finale tegen Zwitserland.

Een gemengd dubbel moest niet gespeeld worden zondag, want zowel Coric als Vekic wonnen hun enkelpartij in straight sets.

De 27-jarige Vekic had wel een taaie klant aan de 9 jaar jongere Zwitserse Céline Naef (WTA-157), maar trok na 1 uur en 26 minuten alsnog aan het langste eind: 6-3 en 6-4. Naef won op de Hopman Cup geen enkele wedstrijd in het enkel.

Leandro Riedi (ATP-160) leek op zijn beurt een vogel voor de kat in zijn partij tegen Coric. De 21-jarige Zwitser werd in set één simpelweg overklast. In de tweede set verliep het voor Coric iets moeizamer, maar echt zorgen moest de Kroaat zich nooit maken. Het werd 6-1 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 19 minuten.

(lees verder onder de foto)

Donna Vekic en Borna Coric - © Hopman Cup
Donna Vekic en Borna Coric – © Hopman Cup

Kroatië vs. Zwitserland: heruitgave van 1996

Voor Kroatië is deze overwinning de tweede in de Hopman Cup. In 1996 waren het Goran Ivanisevic en Iva Majoli die de overwinning in het Australische Perth op hun naam schreven. Hun tegenstanders toen: Marc Rosset en Martina Hingis… ook Zwitserland dus.

Nog een leuk detail: diezelfde Majoli was dit jaar toernooidirecteur van de Hopman Cup. “Ik heb geprobeerd om neutraal te blijven, maar als Kroatië speelt… In mijn hart hoopte ik dat ze zouden winnen”, gaf ze na afloop toe. “Voor zo’n klein land, is het een immense bron van trotsheid om twee keer de Hopman Cup trofee te winnen. Ik ben ook heel trots op Borna en Donna, die aan de start van het toernooi niet echt veel vertrouwen hadden. Ze voelden zich niet al te best, maar hebben alles gegeven om de overwinning in de wacht te kunnen slepen.”

“Ik hoop dt we volgend jaar een andere finale zullen hebben zodat ik ervan kan genieten en 100% neutraal kan zijn”, grapte ze nog.

(lees verder onder de Instagrampost)

Hopman Cup: zeker tot 2027 in Nice

De editie van afgelopen week was de eerste Hopman Cup in het Franse Nice. Na de editie van 2019 in Perth, werd de jarenlange overeenkomst voor het toernooi tussen de ITF en Tennis Australia vroegtijdig beëindigd. De ITF kwam met Tennium, het bedrijf van de Belg Kristoff Puelinckx achter o.a. de European Open in Antwerpen, echter een nieuwe overeenkomst overeen, waardoor de Hopman Cup al zeker tot en met 2027 in Nice wordt afgewerkt.

LEES OOK: Elise Mertens en David Goffin winnen van Carlos Alcaraz op de Hopman Cup 2023

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws