Home » Grand Slam » Roland Garros » Cornet demonstreert tegen Flipkens

Cornet demonstreert tegen Flipkens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-61) kende een snelle doortocht in het enkelspel op Roland Garros. Tegen thuisspeelster Alizé Cornet (WTA-50) kon de Molse slechts één spelletje winnen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De eerste ronde-partij van Flipkens stond eigenlijk maandag op het programma. Zware regenval gooide immers roet in het eten, waardoor onze landgenote vanochtend pas de baan op kon. Zowel Flipkens als Cornet schitterden niet in de voorbereidingstoernooien, beide dames hadden dus aan elkaar gewaagd kunnen zijn.

Al bij het begin van de partij wordt echter duidelijk dat Flipkens niet haar beste dag heeft. Cornet komt al snel 2-0 voor. Dankzij een goede forehand en twee unforced errors van Cornet, kan Flipkens de schade beperken en het derde game naar zich toe trekken. De vreugde is echter van korte duur. Flipkens blijft de fouten opstapelen terwijl Cornet degelijk staat te tennissen. De Française stoot door naar 6-1 setwinst.

Flipkens mag de tweede set openen, maar levert meteen haar opslag in. Hoewel Cornet niet buitengewoon goed staat te spelen, komt onze landgenote nooit echt in het spel. Na amper een uur op het Parijse gravel, mag Flipkens haar koffers in het enkelspel pakken. Samen met Dominika Cibulkova (WTA-D 148) komt ze wel nog in actie in het dubbel.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER