Home » Nieuws » Cornet hangt na Roland Garros racket aan de haak: “Voelt raar om dit te zeggen”

Cornet hangt na Roland Garros racket aan de haak: “Voelt raar om dit te zeggen”

Cornet hangt na Roland Garros racket aan de haak: “Voelt raar om dit te zeggen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 34-jarige Franse Alizé Cornet (WTA-107) heeft aangekondigd dat ze Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) beschouwt als haar laatste toernooi als professionele tennisspeelster. Dat vertelde ze aan CANAL+ Sport.

“Het spookte al een tijdje door mijn hoofd”, zegt de Franse eerlijk. “Maar ik voel dat het moment daar is. Ik wil zelf beslissen hoe ik stop.”

Het wordt haar twintigste opeenvolgende deelname aan de Franse Grand Slam. Daarmee heeft ze 69 keer na elkaar op elke Grand Slam gespeeld, een record.

(lees verder onder de Instagramposts)

Speciale boodschap van Nadal

CANAL+ Sport had nog een verrassing in petto voor Cornet. Ze kreeg persoonlijke felicitaties van niemand minder dan Rafael Nadal (ATP-512), die Roland Garros veertien keer op zijn naam schreef en meedoet aan de Laver Cup 2024 in Berlijn.

“Ik wil je feliciteren met je indrukwekkende carrière. Ik wens je het allerbeste toe”, vertelde Nadal tegen een zichtbaar geëmotioneerde Cornet.

(lees verder onder de post op X)

Mooie, langgevulde carrière

Cornet stond bekend om haar emotionele gedrag en vechtlust op de baan. Ze bereikte een hoogste notering van WTA-11 en sprokkelde zes WTA-titels bij elkaar.

Cornet was de enige die Serena Williams drie keer na elkaar kon verslaan toen ze nummer 1 van de wereld was.

Ze was ook degene die een einde maakte aan de reeks van 37 opeenvolgende overwinningen van Iga Swiatek (WTA-1). Dat gebeurde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) in 2022.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws