Home » Grand Slam » Roland Garros » Cornet krijgt advocaat op haar dak na ‘onsportief’ gedrag op Roland Garros

Cornet krijgt advocaat op haar dak na ‘onsportief’ gedrag op Roland Garros

Cornet krijgt advocaat op haar dak na ‘onsportief’ gedrag op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen woensdag werd er maar over één ding gepraat: het onsportieve gedrag van Alizé Cornet (WTA-51). In haar wedstrijd tegen Tatjana Maria (WTA-112) won ze uiteindelijk met 6-3, 6-7(5) en 6-4. De manier waarop veroorzaakte echter heel wat commotie.

De Franse Cornet leek in het begin van de tweede set namelijk geblesseerd en riep meermaals de hulp in van een kinesist. Hoewel dat eigenlijk niet toegestaan is voor dezelfde blessure. Bij elke bal liep ze echter alsof er niets aan de hand was en indien ze iets dom deed of het punt verloor, ging ze steeds hinken. Indien ze echter het punt won, begon ze elke keer al springend te juichen.

Na 2 uur en 50 minuten won ze de wedstrijd uiteindelijk. Hierna leek ze dit nog eens flink in haar tegenstandster haar gezicht te wrijven door te rollen in het gravel alsof ze net het toernooi had gewonnen. De hele tenniswereld, haar tegenstandster en Twitter spraken echter van schande door het ‘onsportieve’ gedrag van Cornet. Volgens heel wat mensen speelde ze immers gewoon wat theater om haar tegenstandster van de wijs te brengen.

Maria die letterlijk woedend was na deze partij laat het hier echter niet bij en schakelt een advocaat in: “Ik heb met een advocaat gesproken. Dit zijn zaken die voor mij indruisen tegen de regels. Het toernooi, de ITF en/of de WTA moet dit misschien maar eens bestuderen. Er zijn regels en daarom vind ik het noodzakelijk om hier tegen op te treden.”

De geblesseerde Cornet die toch voor elk punt loopt:

Cornet mist een bal en heeft dan een kramp:

koen

koen

Meer nieuws