Home » Grand Slam » Costoulas en Bailly nemen eerste horde bij de junioren

Costoulas en Bailly nemen eerste horde bij de junioren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) is het juniorentoernooi van start gegaan. Sofia Costoulas (ITF Junior-26) en Pierre-Yves Bailly (ITF Junior-31) wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Costoulas moest aan de bak tegen de Oekraïense Sabina Zeynalova (ITF Junior-62). Bij een 5-4-stand in de eerste set gooide haar tegenstandster de handdoek nadat ze haar voet verzwikte. In de tweede ronde volgt een duel met tiende reekshoofd Madison Sieg (ITF Junior-13). In het dubbelspel moest onze landgenote samen met de Finse Laura Hietaranta (ITF Junior-32) met 2-6 en 4-6 het hoofd buigen tegen tegen Julia Garcia (ITF Junior-29) en Matilda Mutavdzic (ITF Junior-20).

Voor Hanne Vandewinkel (ITF Junior-40) viel het doek meteen, ze ging met 0-6 en 3-6 onderuit tegen de Canadese Annabelle Xu (ITF Junior-67). In het dubbelspel kreeg Vandewinkel als zesde reekshoofd samen met Alexandra Eala (ITF Junior-2) een bye in de eerste ronde. Hun eerste tegenstandsters zijn nog niet bekend.

Bij de jongens wist Bailly zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij haalde het met 6-4, 6-7 (2) en 6-4 van de Amerikaan Jack Anthrop (ITF Junior-35). Gonzalo Bueno (ITF Junior-16) wordt zijn volgende tegenstander.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS