Home » Grand Slam » Costoulas en Bailly voorbij reekshoofden naar achtste finale op US Open

Costoulas en Bailly voorbij reekshoofden naar achtste finale op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) blijven Sofia Costoulas (ITF Junior-26) en Pierre-Yves Bailly (ITF Junior-31) knap bezig. Ze plaatsten zich voor de achtste finale van het juniorentoernooi.

Costoulas speelde in haar tweede ronde op de US Open tegen tiende reekshoofd en thuisspeelster Madison Sieg (ITF Junior-13). Onze landgenote won de eerste set met 6-3 maar moest de tweede set op haar beurt met 6-3 inleveren. In de beslissende derde set sloeg Costoulas echter opnieuw een beslissende kloof met 6-3.

In de achtste finale volgt voor Costoulas een duel met de Zwitserse Sebastianna Scilipoti (ITF Junior-34). Scilipoti stuntte in haar tweede ronde tegen achtste reekshoofd Oceane Babel (ITF Junior-9).

Bij de jongens zette Bailly een knappe prestatie neer. Hij snelde met 6-0 en 6-3 voorbij twaalfde reekshoofd Gonzalo Bueno (ITF Junior-16). Bailly treft in de achtste finale de Amerikaan Colton Smith (ITF Junior-170) die profiteerde van een opgave van vijfde reekshoofd Jack Pinnington Jones (ITF-7).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS