Home » Grand Slam » Wimbledon » Costoulas en Vandewinkel dubbelen verder op Wimbledon

Costoulas en Vandewinkel dubbelen verder op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF Junior-24) en Hanne Vandewinkel (ITF Junior-36) hebben hun eerste dubbelwedstrijd op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) gewonnen. Voor Martin Katz (ITF Junior-44) viel het doek meteen.

Costoulas won haar eerste wedstrijd in het enkelspel. In het dubbelspel vormt ze een team met de Finse Laura Hietaranta (ITF Junior-39). Samen haalden ze het met 6-1, 3-6 en 10-6 van vijfde reekshoofden Julia Garcia (ITF Junior-23) en Dana Guzman (ITF Junior-17). In de tweede ronde volgt een duel met Alina Shcherbinina (ITF Junior-35) en Sabina Zeynalova (ITF Junior-48).

Vandewinkel ging in het enkelspel met 3-6 en 2-6 onderuit tegen Elena Pridankina (ITF Junior-75). In het dubbelspel lukte het wel aan de zijde van de Duitse Nicole Rivkin (ITF Junior-54). Het Belgisch-Duitse duo was met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Britten Hephzibah Oluwadare (ITF Junior-432) en Hannah Smith (ITF Junior-865). De Amerikaanse achtste reekshoofden Elizabeth Coleman (ITF Junior-40) en Madison Sieg (ITF Junior-15) worden hun volgende tegenstanders.

Voor Katz werd het geen nieuw sprookje. Aan de zijde van Vojtech Petr (ITF Junior-63) ging hij met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Edas Butvilas (ITF Junior-51) en Alejandro Manzanera Pertusa (ITF Junior-18).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS