Home » Grand Slam » Australian Open » Costoulas grijpt naast titel Australian Open

Costoulas grijpt naast titel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF-10) heeft de finale van de Australian Open bij de junioren verloren. Ze ging onderuit tegen de nummer één.

Costoulas stond in de finale tegenover de nummer één Petra Marcinko (ITF-1) uit Kroatië. In een spannende eerste set kwam Marcinko op een 3-1-voorsprong maar Costoulas knokte zich terug naar 3-3. De twee speelster vochten een spannende strijd uit maar Marcinko breakte opnieuw bij 5-5 en greep de set met 7-5.

In de tweede set ging Marcinko meteen opnieuw door de opslag van Costoulas. De nummer één bleef domineren en ging verder naar een 4-0-voorsprong. Costoulas kon nog één spelletje winnen maar moest met 6-1 het onderspit delven.

Marcinko maakt zo een einde aan de knappe zegereeks van Costoulas die al elf partijen op rij had gewonnen. Haar Kroatische tegenstandster maakte vooral in de tweede set verschil met een lagere foutenlast en een hoger aantal winners.

(lees verder onder de tweets)

Bij de jongens triomfeerde eveens het topreekshoofd. De Amerikaan Bruno Kuzuhara (ITF-3) won in een lange spannende strijd in de finale van de Tsjech Jakub Mensik (ITF-6).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS