Home » Geen categorie » Costoulas meest indrukwekkende speelster op rankings Tennis Europe deze week

Costoulas meest indrukwekkende speelster op rankings Tennis Europe deze week

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Belgische toptalent Sofia Costoulas is amper 12 jaar oud, maar laat nu al van zich spreken op de rankings van Tennis Europe.

Deze week heeft Tennis Europe haar nieuwe rankings bij de -14 en -16-jarigen gepubliceerd. Op het eerste zicht niets bijzonders, maar elk jaar wordt begin december een nieuwe jaargang aan de bestaande ranking toegevoegd. Nu gaat het om 2005. Alle jongens en meisjes die in dat jaar geboren zijn en toernooien hebben gespeeld waarop ze punten hebben verzameld, krijgen een plek op de ranking tussen de oudere jaargangen.

De hoogste nieuwkomer bij de meisjes? De Belgische Costoulas op plaats 112 (Girls U14, jaargang 2003 tot en met 2005) en plaats 367 (Girls All, jaargang 2001 tot en met 2005). In Europa doet niemand met geboortejaar 2005 beter.

Orange Bowl

Momenteel vertoeft Costoulas, die in september met haar moeder en broertje naar Cannes (Frankrijk) verhuisde om er aan haar carrière te timmeren, in Miami voor de Orange Bowl. Dit is een Grade A-tennistoernooi voor junioren (jongens en meisjes) dat jaarlijks in december georganiseerd wordt door de Amerikaanse tennisbond USTA. Op de grandslamtoernooien na geldt dit als één van de belangrijkste juniorentoernooien op de tenniskalender.

Onderweg naar Miami ontmoette ze één van haar grote idolen Andre Agassi.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS