Home » Billie Jean King Cup » Costoulas opent duel tegen Verenigde Staten in BJK Cup

Costoulas opent duel tegen Verenigde Staten in BJK Cup

Costoulas opent duel tegen Verenigde Staten in BJK Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

België neemt het dit weekend op tegen de Verenigde Staten in de BJK Cup in Orlando. Sofia Costoulas (WTA-279) bijt de spits af voor ons land.

Costoulas opent het duel in Florida tegen Jessica Pegula (WTA-5), daarna is het de beurt aan Hanne Vandewinkel (WTA-278) tegen Emma Navarro (WTA-21). Een lastige opgave voor het Belgische team, dat niet kan rekenen op de gevestigde waarden Elise Mertens (WTA-30), Greet Minnen (WTA-70) en Yanina Wickmayer (WTA-89).

Hanne Vandewinkel, Sofia Costoulas, Marie Benoit, Kimberley Zimmermann en Wim Fissette - © Tennis Vlaanderen
Hanne Vandewinkel, Sofia Costoulas, Marie Benoit, Kimberley Zimmermann en Wim Fissette – © Tennis Vlaanderen

Kapitein Wim Fissette is realistisch: “We hebben een erg jong team en we weten uiteraard dat het een moeilijke opgave zal worden, maar we hopen altijd op een mirakel. Voor Hanne en Sofia is het een geweldige manier om ervaring op te doen op het hoogste niveau”.

Op zaterdag staan er opnieuw twee enkelwedstrijden op het programma. Vandewinkel strijdt tegen Pegula en Costoulas neemt het op tegen Navarro. In het afsluitende dubbelspel spelen Marie Benoit (WTA D-472) en Kimberley Zimmermann (WTA D-73) tegen Madison Keys (WTA D-396) en Taylor Townsend (WTA D-12). De winnaar van de ontmoeting speelt in november de eindronde in Sevilla.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws