Home » ITF » Costoulas stoot door naar kwartfinale dubbelspel op Wimbledon

Costoulas stoot door naar kwartfinale dubbelspel op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF Junior-24) ging onderuit in het enkelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam), maar nam daarna revanche in het dubbelspel. Voor Hanne Vandewinkel (ITF Junior-36) zit het toernooi erop.

Costoulas stond in de tweede ronde tegenover thuisspeelster Alicia Dudeney (ITF Junior-764). Onze landgenote won de eerste set met 6-3, maar de Britse kwam met 1-6 langszij. In de derde set ging Costoulas met 6-7 (5) strijdend ten onder.

In het dubbelspel bereikte Costoulas samen met de Finse Laura Hietaranta (ITF Junior-39) de kwartfinale. Ze wonnen met 6-4 en 6-0 van Alina Shcherbinina (ITF Junior-35) en Sabina Zeynalova (ITF Junior-48) en strijden tegen Chelsea Fontenel (ITF Junior-69) en Ashlyn Krueger (ITF Junior-30) om een ticket voor de halve finale.

Vandewinkel strandde samen met de Duitse Nicole Rivkin (ITF Junior-54) in de tweede ronde. De Amerikaanse achtste reekshoofden Elizabeth Coleman (ITF Junior-40) en Madison Sieg (ITF Junior-15) waren met 6-3, 4-6 en 10-5 te sterk.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS