Home » ITF » Costoulas stunt op ITF W40 in Mexico

Costoulas stunt op ITF W40 in Mexico

Costoulas stunt op ITF W40 in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofia Costoulas (WTA-406 en WTA D-509) besloot vorig jaar om zich dit seizoen volledig op het profcircuit te richten. Dat resulteerde eerder al in een halve finale in Buenos Aires (Argentinië, ITF W25) en dinsdag in een knappe stunt op het hardcourt van Mexico City (Mexico, ITF W40).

In de eerste ronde van het drukbezette toernooi van Mexico City lootte de 17-jarige Costoulas de 6 jaar oudere Suzan Lamens uit Nederland. Met haar WTA-210 is de Nederlandse derde reekshoofd in Noord-Amerika.

Costoulas trok na 1 uur en 29 minuten echter relatief vlot aan het langste eind: 7-5 en 6-0.

In haar tweede ronde wacht de Franse kwalificatiespeelster Estelle Cascino (WTA-624), die profiteerde van een opgave in de openingsronde.

Nipt onderuit in het dubbelspel

De beloftevolle Belgische kwam ook in actie in het dubbelspel, maar verloor daarin haar eerste wedstrijd aan de zijde van Yasmine Mansouri (WTA D-446) uit Frankrijk. Tegen Jessica Failla (WTA D-719) uit de Verenigde Staten en Anastasia Iamachkine (WTA D-751) uit Peru werd het 4-6, 6-2 en 6-10.

Comeback Sabine Lisicki

Topreekshoofd in Mexico is de Chinese Yue Yuan (WTA-128). Een andere blikvanger is de Duitse Sabine Lisicki (WTA-351), die pas deze week voor het eerst in actie komt dit jaar en haar openingspartij alvast vlot wist te winnen met 6-2 en 6-0 tegen de Italiaanse kwalificatiespeelster Verena Meliss (WTA-621).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws