Home » Grand Slam » Australian Open » Costoulas vlot naar finale Australian Open

Costoulas vlot naar finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF-10) heeft zich geplaatst voor de finale van de Australian Open bij de junioren. In haar halve finale won ze gemakkelijk van haar opponente.

In de kwartfinale won Costoulas een felbevochten partij in drie sets tegen het tweede reekshoofd. Voor onze landgenote volgde er in de halve finale een duel met de Australische verrassing Charlotte Kempenaers-Pocz (ITF-220) die een Belgische mama heeft.

Costoulas ging bij 1-1 een eerste keer door de opslag van haar tegenstander. Met een tweede break ging onze landgenote naar een 4-1-voorsprong. Kempenaers-Pocz kon één keer terug breaken maar Costoulas greep de set met 6-4.

In de tweede set domineerde Costoulas. Ze ging drie keer door de opslag van Kempenaers-Pocz en maakte de partij met 6-1 af. In de finale van de Australian Open volgt een duel met het topreekshoofd, de Kroatische Petra Marcinko (ITF-1). Marcinko ging in de halve finale in drie spannende sets voorbij de Amerikaanse Liv Hovde (ITF-20).

Costoulas kan met vertrouwen vooruitblikken naar de finale. Costoulas begon het jaar met de titel in Traralgon. Op de Australian Open verloor ze tot nu toe slechts één set. Ze verloor dit jaar nog geen enkele partij en won al elf opeenvolgende matchen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS