Home » Geen categorie » Courtois’ project Tennisdream gaat op in Hopiness

Courtois’ project Tennisdream gaat op in Hopiness

Courtois’ project Tennisdream gaat op in Hopiness

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisdream, het project dat ex-tennisster Laurence Courtois in 2011 uit de grond stampte met als doel opkomende tennistalenten te begeleiden houdt op te bestaan. Courtois gaat in zee met Hopeniss, een gelijkaardig project aan Tennisdream dat vorig jaar door directeur Cindy Vincent boven het doopvont werd gehouden.

Laurence Courtois - © Fotoplaza | Christophe Moons voor Laurence Courtois

Vier jaar geleden richtte Courtois (kleine foto) Tennisdream op. Het project groeide uit tot een groot succes. Heel wat jonge spelers en speelsters hadden duidelijk nood aan professionele en financiële ondersteuning, iets waar Hopiness sinds vorig jaar ook haar core business heeft van gemaakt. “Anno 2015 is er nog steeds vraag naar degelijke begeleiding en het lijkt mij dan ook logisch dat Tennisdream en Hopiness elkaar hebben gevonden”, legt Courtois uit aan Tennisplaza België. “We delen dezelfde waarden en ambities, dus waarom niet als één organisatie naar buiten komen? In een klein land als België heeft het toch geen zin om naast elkaar te werken?”

Het gewezen nummer 37 van de wereld benadrukt dat er in wezen weinig verandert, zelfs al houdt Tennisdream op te bestaan. “Ik blijf mijn ding doen, maar nu voor Hopiness. De talenten zijn het belangrijkst en voor hen verandert er al helemaal niets. Ik blijf hen mijn kennis en ervaring overbrengen.”

Leider worden in binnen- én buitenland

Ook Vincent is opgetogen met de samenwerking tussen Hopiness en Courtois. “Hopiness en Tennisdream delen dezelfde waarden op het vlak van begeleiding en ondersteuning van opkomende tennistalenten. De kennis en ervaring van Laurence is dus meer dan welkom bij onze organisatie”, vertelt ze. “Samen met haar heb ik de ambitie om met Hopiness zowel in België als op internationaal vlak leider te worden in het ondersteunen van sporttalenten uit individuele sporten.”

Courtois vindt bij Hopiness ex-tennisster Dominique Monami terug. Zij werkt al geruime tijd samen met Vincent. Courtois zal de huidige talenten van de organisatie opvolgen en begeleiden, maar daarnaast ook nieuwe nieuwe talenten scouten in zowel binnen- als buitenland.

 

[alert type=”info” title=”Meer weten?”]Hopiness wil jonge talenten op drie domeinen begeleiden: sportdeskundig advies, financiële ondersteuning en management. Meer informatie over de non-profit organisatie vindt u op hopiness.eu.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws