Home » Geen categorie » Cox en Verhoeven verliezen nipt tegen Zweden op kwalificatietoernooi rolstoeltennis in Portugal

Cox en Verhoeven verliezen nipt tegen Zweden op kwalificatietoernooi rolstoeltennis in Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de BNP Paribas World Team Cup European Qualification in Vilamoura, Portugal zijn rolstoeltennissers Els Verhoeven (ITF Wheelchair-39) en Sofie Cox (ITF Wheelchair-82) er niet in geslaagd hun eerste poulewedstrijd te winnen. Ze verloren het beslissende dubbelspel met 10-8 in de match-tiebreak tegen Zweden.

Gisteren begonnen de Belgische rolstoeltennisdames Verhoeven en Cox aan het kwalificatietoernooi voor deelname aan de BNP Paribas World Team Cup, die in mei op het Italiaanse eiland Sardinië plaatsvindt. In een poule van drie landen met Zweden en Zwitserland strijden ze voor die ene selectie. Er wordt gespeeld naar een best-of-drie overwinningen met twee singles en een dubbelspel. Op de eerste dag speelden onze landgenoten tegen Zweden.

De 22-jarige Cox startte tegen de Zweedse nummer twee, Sanna Klindt (ITF Wheelchair-57), maar kende een vrijwel moeilijke start en verloor de eerste set kansloos met 6-0. In de tweede set bracht ze iets meer weerwerk, maar ging toch ten onder met 6-3. De meer ervaren Verhoeven moest dus in haar enkelspel proberen om een beslissend dubbelspel uit de brand te slepen. Onze landgenoot moest het opnemen tegen de Zweedse nummer een Rebecka Bellander (ITF Wheelchair-40). Het werd een felbevochten wedstrijd, waarbij Verhoeven tweemaal nipt aan het langste eind trok. De setstanden werden 6-4 en 7-5, waardoor een beslissend dubbelspel moest zorgen voor de uiteindelijke overwinning.

Na een deugddoende rustpauze begonnen de Belgische dames zeer sterk aan het dubbelspel en wonnen de eerste set vlot met 6-0. Een hoopvolle start, maar in de tweede set sputterde de motor en verloren ze met 6-1. In de match-tiebreak ging de wedstrijd zeer gelijk opgaand, maar uiteindelijk waren het de Scandinaviërs die aan het langste eind trokken en het werd 10-8. “Het was een heel raar verloop van het dubbel”, vertelde Verhoeven. “De ganse dag was er ook veel wind, waardoor het soms echt moeilijk spelen was. We waren dichtbij, maar het is niet gelukt. Morgen spelen we tegen Zwitserland, maar dat zal ook zeer moeilijk worden. Vooral de ex-top tien speelster, Karin Suter (ITF Wheelchair-63) staat ons niet aan…” voegde Verhoeven er nog aan toe.

 

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS