Home » Padel » CUPRA en Arenal professionaliseren padel in België dankzij samenwerking: “Katalysator voor de sport”

CUPRA en Arenal professionaliseren padel in België dankzij samenwerking: “Katalysator voor de sport”

CUPRA en Arenal professionaliseren padel in België dankzij samenwerking: “Katalysator voor de sport”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 12 tot 17 september vinden in Arenal Brugge de CUPRA Padel Masters plaats, waar de hoogst gerangschikte Belgische padelspelers het tegen elkaar opnemen.

Automerk CUPRA en Arenal, de grootste speler in het Belgische landschap van padelclubs, slaan de handen in elkaar en hebben de ambitie om op lange termijn de padelsport in België te professionaliseren.

PR manager van CUPRA, Dirk Steyvers, licht de samenwerking toe: “Arenal is, als ambitieuze speler in de padelwereld, de ideale partij om een langetermijnrelatie mee uit te bouwen. Naast hun netwerk en expertise, zorgt het partnership ervoor dat CUPRA als merk meteen aanwezig is in maar liefst tien Belgische clubs. In de toekomst worden dat er zonder twijfel nog meer, een troef voor onze naambekendheid.”

(lees verder onder de foto)

Partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge – © Benny Proot

Ambassadeurs

Helena Wyckaert (PWT 99), de beste Belgische padelspeelster, en opkomend talent Maxime Deloyer (PWT 234) fungeren als ambassadeurs van padel en worden ondersteund door CUPRA. Een bijkomende investering komt er nu met de samenwerking met Arenal, naast de reeds bestaande initiatieven vanuit Padel Vlaanderen, zoals de CUPRA Padel Tour, en de CUPRA Padel Masters.

Tegen 2025 ambieert Arenal om het aantal Belgische padelclubs te verdubbelen naar minstens twintig.

“Bouwen aan toekomst van padelsport”

CEO van Arenal, Mattias Van Holm, ziet veel gelijkenissen tussen CUPRA en Arenal, wat de padelsport in België nog meer op de kaart zal zetten. “Samen streven we naar nieuwe hoogten en brengen we de opwinding van padel naar een breder publiek. Bovendien zetten we ons in voor initiatieven zoals de CUPRA Padel Tour, die onder andere halt houdt in al onze Arenal clubs, en de CUPRA Padel Masters, waarin we de top spelers van België verenigen. Samen bouwen we aan de toekomst van de padelsport.” 

Ex-voetballer Tom De Sutter en development manager van Arenal ziet het partnerschap als een verbetering voor de padelsport. “Dankzij de samenwerking kunnen we innovatiever, kwalitatiever en professioneler werken, wat goed is voor de toekomst van padelsport”, zegt De Sutter.

“Arenal zet al langer in op innovatieve projecten, zoals de Arenal app, waarmee onze leden, eenvoudig en flexibel over heel België padelterreinen en trainingen kunnen reserveren. Dankzij de bijkomende middelen van CUPRA kunnen we nog een stapje verder gaan, bijvoorbeeld bij de uitbouw van de Arenal Academy. Onder leiding van Linn Poels worden niet alleen onze trainers professioneel opgeleid, maar kunnen we ook onze leden kwalitatieve lessen aanbieden, zowel voor kinderen als volwassenen.”

(lees verder onder de foto’s)

Partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge – © Benny Proot
Partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge – © Benny Proot

Programma

Zaterdag worden de kwartfinales afgewerkt. Zondagvoormiddag staan de halve finales op het programma. De finale bij de dames is zondag om 14 uur, de mannen starten om 18 uur.

De toegang is gratis. Als je er niet bij kan zijn, kan je via de livestream de wedstrijden volgen.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws