Home » Geen categorie » Cuypers demonstreert op Astrid Bowl, Bergs out

Cuypers demonstreert op Astrid Bowl, Bergs out

Cuypers demonstreert op Astrid Bowl, Bergs out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Seppe Cuypers (ITF-91) heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de derde ronde van de Astrid Bowl (Grade 1) in Charleroi. Zizou Bergs (ITF-88) had minder geluk en strandde in de tweede ronde. Samen plaatsten ze zich net als Louis Herman (ITF-893) en Gauthier Onclin (ITF-1 375) voor de kwartfinales van het dubbelspel.

In de tweede ronde van het enkelspel stonden zowel Cuypers als Bergs voor een moeilijke opdracht. Bergs keek namelijk het achtste reekshoofd, de Fransman Elliot Benchetrit (ITF-33) in de ogen, terwijl Cuypers het moest opnemen tegen zestiende reekshoofd Alexis Canter (ITF-58) uit Groot-Brittannië.

Op het gravel in Charleroi speelde Bergs goed mee met de meer dan vijftig plaatsen hoger gerangschikte Benchetrit. Een spannende wedstrijd werd dan ook pas beslist in de details. Daarin bleek Benchetrit telkens net iets beter te zijn. Met twee keer 4-6 schakelde de Fransman Bergs uit.

Voor Cuypers ging het wel allemaal de goede kant op. Hoewel ook Canter hoger gerangschikt staat, was het Cuypers die de wedstrijd in handen nam. In de eerste set kon Canter de schade nog beperken tot 6-3, maar in de tweede set moest hij de rol helemaal lossen. Cuypers demonstreerde en met 6-0 plaatste hij zich voor de derde ronde. Daarin neemt hij het woensdag op tegen Yshai Oliel (ITF-60) uit Israël die in de tweede ronde verrassend het vierde reekshoofd naar huis stuurde.

In het dubbelspel speelt Cuypers ook nog even verder. Aan de zijde van Bergs won hij na een supertiebreak in de tweede ronde van een Chinees duo. Ook Herman en Onclin plaatsten zich voor die kwartfinales. Zij deden dat door de achtste reekshoofden terug naar huis te sturen. Voor Tibo Colson (ITF-1 337) en Tom Pisane (ITF-1 226) en voor Axel Wouters (ITF-1 554) en zijn Nederlandse partner werden de tweede rondes het eindstation.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws