Home » Geen categorie » Cuypers en Bastin naar halve finale op Justine Henin Junior Cup

Cuypers en Bastin naar halve finale op Justine Henin Junior Cup

Cuypers en Bastin naar halve finale op Justine Henin Junior Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Limelette wordt deze week de Justine Henin Junior Cup gespeeld. Twee Belgische junioren zijn nog steeds in de running voor de eindzege. Tweede reekshoofd Seppe Cuypers (ITF-217) plaatste zich voor de halve finale bij de jongens en Juliette Bastin (ITF-722) schaarde zich bij de laatste vier bij de meisjes.

In het Waalse Limelette, op de terreinen van de Justine Henin Academy, strijden de junioren deze week voor de eindzege op de Justine Henin Junior Cup. Bij de jongens geraakten er twee Belgen in de kwartfinale. De 15-jarige Guillaume Dermiens (Geen Ranking) die als lucky loser na de kwalificaties werd opgevist, speelde een knap toernooi en stootte verrassend door naar de laatste acht. In de kwartfinale won hij tegen het zesde reekshoofd Dan Added (ITF-353) de eerste set maar moest hij in de tweede set opgeven bij een 4-1-achterstand.

De 17-jarige Seppe Cuypers (foto) is het tweede reekshoofd in Limelette en plaatste zich voor de kwartfinale na een spannende driesetter tegen vijftiende reekshoofd Valentin Vacherot (ITF-826). In zijn kwartfinale kende Cuypers echter geen problemen met zijn tegenstander. Hij verloor slechts een spelletje tegen een Franse kwalificatiespeler. In de halve finale moet Cuypers het opnemen tegen het derde reekshoofd, de Fransman Elliot Benchetrit (ITF-300).

Bij de meisjes kon Juliette Bastin doorstoten naar de halve finale. De 17-jarige Bastin, twaalfde reekshoofd in Limelette, verloor geen enkele set op weg naar de laatste vier en moet het in de halve finale opnemen tegen de Amerikaanse Amanda Amisinova (ITF-693). De 15-jarige Sophie Gerits (ITF-522) verloor in haar kwartfinale in twee sets van een Estse tegenstander.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws