Home » Geen categorie » Cuypers naar halve finale op juniorentoernooi van Warschau

Cuypers naar halve finale op juniorentoernooi van Warschau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Seppe Cuypers (ITF-203) is goed op dreef op het juniorentoernooi van Warschau (Grade 3, gravel, Outdoor). Hij stuntte tegen het eerste reekshoofd en schaarde zich zo bij de laatste vier.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 17-jarige Cuypers speelt een knap seizoen op het juniorencircuit. Hij veroverde dit jaar al drie juniorentitels, in Casablanca, Kelibia en Mahdia, en klom meer dan 400 plaatsen op de juniorenranking.

Deze week tennist Cuypers met veel vertrouwen op de Copernicus Bowl in de Poolse hoofdstad Warschau. Als zesde reekshoofd verloor hij in de eerste twee rondes slechts zes spelletjes tegen lager gerangschikte spelers. In de kwartfinale volgde echter een moeilijkere opdracht tegen het Letse eerste reekshoofd Mattias Siimar (ITF-68) die meer dan honderd plaatsen hoger op de juniorenranking staat. Cuypers verraste echter en pakte vlot de zege met 6-3 en 6-4. In de halve finale moet hij spelen tegen het Britse derde reekshoofd Ewan Moore (ITF-140).

Ook in het dubbelspel was Cuypers succesvol. Samen met de Nederlander Tom Floris Moonen (ITF-331) versloeg hij de vierde reekshoofden en bereikte zo ook de halve finale in het dubbelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS