Home » Geen categorie » Cuypers pakt allereerste titel in Marokko

Cuypers pakt allereerste titel in Marokko

Cuypers pakt allereerste titel in Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Seppe Cuypers heeft zijn allereerste titel veroverd. In Casablanca, Marokko, pakte hij de enkeltitel op de RUC Tennis Junior Open (Grade 4).

De 16-jarige Cuypers (ITF-669) is op dit moment de vierde Belgische junior op de ITF-ranglijst, maar wil daar maar wat graag verandering in brengen. Nadat hij zich vorige week al door de kwalificaties van een Grade 3-toernooi had geworsteld in Marokko, speelde hij er deze week een niveautje lager.

Op het Grade 4-toernooi van Casablanca beleefde Cuypers een geweldige week. Nadat hij onder meer de maat nam van het tweede, derde en achtste reekshoofd, bevond hij zich knap in de finale. Daarin moest hij het opnemen tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ITF-334).

Het grote rankingverschil zorgde er voor dat Fokina als favoriet begon, en de eerste set hield zich daaraan. Met 4-6 trok de Spanjaard die naar zich toe en nam hij zo een optie op de titel. Voor de derde keer deze week kwam Cuypers alleen maar sterker terug na setverlies. Hij schakelde nog een tandje hoger en liet geen spaander meer heel van zijn tegenstander. Met 6-0 kantelde hij de wedstrijd volledig en dwong hij een derde en beslissende set af.

Ook in die derde set bleef Cuypers de dominante speler. Met twee breaks voorsprong verzekerde hij zich ook van de derde set en zo ook meteen van winst: 6-2. Voor Cuypers is het meteen zijn allereerste ITF-titel in zijn carrière. Niet alleen levert het hem een trofee op, maar voor deze overwinning krijgt hij ook nog eens 40 punten. Met die punten zal hij maandag een enorme sprong maken op de rankings en zal hij met een plaats rond nummer 450 voor het eerst de top 500 induiken. Het feit dat hij daardoor ook meteen de derde beste Belgische junior wordt, zorgt tegelijk nog voor een extra goud randje.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws