Home » Geen categorie » Cuypers raast door naar tweede ronde in India

Cuypers raast door naar tweede ronde in India

Cuypers raast door naar tweede ronde in India

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Seppe Cuypers (ITF-109) hoefde alvast niet te veel energie te verbruiken in zijn eerste ronde op de India ITF Juniors 2, een grade 2-toernooi in -u raadt het al- India. Met tweemaal 6-1 verpletterde hij zijn tegenstander en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

De 17-jarige Cuypers behaalde in 2015 enkele knappe resultaten. Zo won hij zijn eerste titel in Marokko en zette die trend voort in Tunesië, veroverde in november zowel de enkel- als de dubbeltitel op Heiveld en plaatste zich een maand later voor de hoofdtabel van de Orange Bowl in de Verenigde Staten.

Ook in zijn eerste toernooi van 2016 neemt Cuypers een stevige start. In de eerste ronde van het juniorentoernooi in India kwam hij tegenover Sanil Jagtiani (ITF-247), een thuisspeler. Cuypers was duidelijk niet onder de indruk. In een mum van tijd pakte onze landgenoot de eerste set met 6-1. De volgende manche kende een gelijkaardig verloop. Cuypers stoomde nogmaals door naar 6-1 setwinst en bemachtigt zo een ticket voor de tweede ronde.

Daarin neemt het Belgische tweede reekshoofd het woensdag op tegen de linkshandige Aleksa Lazarevic (ITF-187) uit Servië. De twee stonden nooit eerder tegenover elkaar. Met zijn Britse partner Alexis Canter (ITF-86) trad Cuypers eerder aan tegen diezelfde Lazarevic. Canter en Cuypers wonnen de eerste set na een tie break, verloren de tweede met 6-1 en moesten de overwinning met 10-5 in de derde aan hun tegenstanders laten.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws