Home » Geen categorie » Cuypers verovert tweede juniorentitel in Tunesië

Cuypers verovert tweede juniorentitel in Tunesië

Cuypers verovert tweede juniorentitel in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Seppe Cuypers (ITF-437) heeft in Tunesië zijn tweede juniorentitel verovert. In Kelibia, op de Kelibia ITF Juniors (Grade 4), was hij oppermachtig op weg naar de trofee.

Cuypers is na zijn eerste titel eerder dit jaar onstuitbaar geworden. In Kelibia was hij aangeduid als vierde reekshoofd, en die status maakte hij met glans waar. Op weg naar de halve finales verloor hij slechts vijf games. En hoewel hij zich daar nog even moest herpakken nadat hij tegen de Griek Ioannis Papounidis (ITF-703) na een dipje de tweede set verloor, stelde hij daarna gewoon terug orde op zaken: 6-0, 3-6 en 6-4.

In de finale keek Cuypers daarna in de ogen van de op papier zwaarste tegenstander tot dan toe. De Brit Finn Bass (ITF-264) was namelijk aangeduid als tweede reekshoofd. Tegen de Belg maakte hij echter geen schijn van een kans. Vanaf het begin van de partij greep Cuypers Bass bij de keel en hij liet zijn prooi nooit meer los. Na 6-2 en 6-1 kon de jonge Antwerpenaar dan ook juichen.

Samen met de punten die Cuypers in het dubbelspel behaalde (daar verloor hij samen met Bass na een supertiebreak de finale tegen een Brits duo) zorgde deze overwinning ook voor een knappe sprong op de juniorenrankings. Deze week prijkt hij namelijk op plaats 303 (een sprong van maar liefst 134 plaatsen) en nadert zo op slechts 15 punten van tweede Belg Laurens Verboven (ITF-271). Die achterstand probeert Cuypers deze week weg te werken op een nieuw toernooi in Tunesië, de ITF Junior Tennis Club Mahdia (Grade 4).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws