Home » Fed Cup » Daarom paste Van Uytvanck voor Fed Cup: “Ik hoop dat men het een beetje begrijpt”

Daarom paste Van Uytvanck voor Fed Cup: “Ik hoop dat men het een beetje begrijpt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische Fed Cup-ploeg werkte haar ontmoeting met Kazachstan ei zo na foutloos af, maar kon voor het eerst sinds lang niet op Alison Van Uytvanck (WTA-47) rekenen. Tennisplaza vroeg zich af wat er aan de hand is.

“Alison heeft al elke keer deelgenomen aan de Fed Cup de afgelopen jaren, maar nu lag de ontmoeting moeilijker”, vertelt vader René Van Uytvanck ons. “Haar trip Down Under is een beetje in het water gevallen door ziekte en problemen met de luchtwegen. Dit vraagt recuperatietijd. Alison wou langzaamaan terug opbouwen naar het toernooi van Sint-Petersburg (Rusland, Premier).”

Dat toernooi gaat maandag van start en zo kwam het duel met Kazachstan eerder ongelegen. “Fed Cup spelen, paste niet in haar voorbereiding van een reeks opeenvolgende toernooien. Alison heeft veel punten te verdedigen de komende weken en heeft in Australië geen reserve kunnen opbouwen. Ze wil daar de komende weken dan ook haar prioriteit van maken. Ik hoop dat men dat een beetje begrijpt.”

Steun via sociale media

Met haar hart en in gedachten was de Grimbergse afgelopen weekend alleszins wél bij haar collega’s. Via Facebook, Instagram en Twitter wenste ze de Belgische ploeg veel succes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Good luck Team Belgium! I will cheer for you! #cmon 🎾💪

Een bericht gedeeld door Alison Van Uytvanck (@alison_van_uytvanck) op

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS