Elise Mertens (WTA-15) is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken op de US Open. Sloane Stephens (WTA-3) was te sterk voor onze landgenote en won de partij in twee sets.

Mertens begon goed aan de partij en zette Stephens meteen onder druk. Tot een break kwam het echter niet, en in haar tweede opslagspelletje moest onze landgenote zelf knokken om haar opslag te behouden. Een dubbele fout werd haar echter fataal, en zo ging Stephens met 1-3 aan de leiding. Mertens liet zich echter niet in een hoekje drummen, en brak meteen terug. Toch slopen er gaandeweg opnieuw meer foutjes in het spel van onze landgenote, en haar eerste service liep ook niet vlot. Stephens brak opnieuw en pakte de eerste set met 3-6.

Sloane Stephens - © Jimmie48 Tennis Photography

Sloane Stephens – © Jimmie48 Tennis Photography

Na een snelle break en rebreak in de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. In het cruciale zevende spelletje ging Stephens opnieuw door de opslag van Mertens. Onze landgenote kon niet meer terugbreaken en verloor de set met 3-6. Mertens kan terugblikken op een geslaagd enkeltoernooi, en komt maandag nog in actie in de achtste finales van het dubbelspel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.