Home » Davis Cup » Darcis bezorgt België eerste punt in Middelkerke

Darcis bezorgt België eerste punt in Middelkerke

Darcis bezorgt België eerste punt in Middelkerke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-76) heeft België op voorsprong gebracht in de Davis Cup in Middelkerke. De Luikenaar versloeg de Canadees Frank Dancevic (ATP-272) in vier sets. David Goffin (ATP-14) neemt het op tegen Filip Peliwo (ATP-491) in de tweede wedstrijd van de dag.

Na de openingsceremonie begonnen Steve Darcis (ATP-) en Frank Dancevic aan de eerste wedstrijd van de dag. Er stond zeer veel wind in Middelkerke en daar leek vooral Darcis het aanvankelijk moeilijk mee te hebben. België kwam op een 3-2 voorsprong in de eerste set maar Canada pakte daarna vier spelletjes op rij: 3-6.

In de tweede set vond Darcis eindelijk zijn ritme, hij ging tweemaal door de opslag van Dancevic en pakte de set makkelijk met 6-1. De derde set werd een thriller, beide spelers kregen kansen maar konden geen kloofje slaan. Bij 4-5 moest Darcis serveren om in de set te blijven. Canada drong aan bij 30-30 maar België kwam toch langszij tot 5-5. Darcis kreeg vervolgens drie breakpunten en kon door de opslag van de Canadees gaan, vervolgens serveerde hij de set uit: 7-5.

In de vierde set kwam de wind nog wat harder opzetten en werd het wat frisser. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar met enkele knappe punten wist Darcis de break te forceren. Bij 5-3 serveerde Dancevic om in de wedstrijd te blijven, maar onze landgenoot rook de overwinning. Het tweede matchpunt was het goede en zo bezorgde Darcis België het eerste punt.

Darcis was na afloop erg blij met zijn overwinning: “Het was fantastisch om hier te spelen in het pop-up stadion voor alle fans. De eerste wedstrijd was zeer belangrijk en ik ben blij dat ik België het eerste punt kon bezorgen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws