Home » Davis Cup » Darcis brengt België langszij in Davis Cup

Darcis brengt België langszij in Davis Cup

Darcis brengt België langszij in Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede wedstrijd op vrijdag moest Steve Darcis (ATP-102) het opnemen tegen Michael Lammer (ATP-576). Darcis liet geen steken vallen en bracht de stand terug in evenwicht, na dag één staat het 1-1 tussen België en Zwitserland.

Na de verrassende nederlaag van Ruben Bemelmans (ATP-132) in de eerste wedstrijd, rustte alle druk op de schouders van Darcis. Onze landgenoot ging echter uitstekend om met de omstandigheden, en kon al snel in de eerste set een break forceren. Via een knappe passing ging Darcis naar 6-3 setwinst.

Ook in set twee bleef Darcis sterk serveren, hij ging door op zijn eland, en stoomde door naar 6-1 setwinst. Met een break in de openingsgame van de derde set kwam het eerste punt voor België dichterbij. Bij 4-2 had hij nogmaals breakkansen, maar hij kon deze niet benutten. Bij 5-3 kreeg Darcis twee wedstrijdpunten, het eerste belandde in het net, maar met een knappe smash maakte hij het af bij de tweede kans. Game set en match voor België. Tijdens zijn on court interview zei Darcis: “Ik heb alles gegeven, ik bedankt het publiek voor de steun. We hebben het iets moeilijker dan verwacht, maar zullen er alles aan doen om het duel met Zwitserland te winnen”.

Intussen kwam er ook meer duidelijkheid over de blessure van Bemelmans. Hij had te kampen met ernstige krampen vanaf het einde van de derde set en kon nauwelijks nog bewegen. In de Davis Cup mag er geen medical time-out aangevraagd worden voor krampen, waardoor hij niet grondig door de kiné behandeld kon worden. “Ik ben erg ontgoocheld, en weet niet wat de krampen veroorzaakt hebben. Misschien stress, of vermoeidheid door de vele matchen de afgelopen weken. Ik doe er alles aan om speelklaar te geraken voor het dubbelspel samen met Niels Desein”, aldus Bemelmans op de persconferentie.

Het dubbelspel op zaterdag wordt cruciaal in het duel met Zwitserland. De winnaar van de ontmoeting in de Country Hall stoot door naar de kwartfinales. Daarin wacht half juli Japan of Canada. De verliezer moet in september tijdens de barrages strijden om behoud in de Wereldgroep.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws