Home » Davis Cup » Darcis een paar maatjes te klein voor machtige Tsonga: “Ik vond geen oplossingen”

Darcis een paar maatjes te klein voor machtige Tsonga: “Ik vond geen oplossingen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-76) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). ‘Shark’ verloor in drie sets van de sterke Fransman. Eerder verschalkte David Goffin (ATP-7) Lucas Pouille (ATP-18) waardoor België en Frankrijk elkaar na de eerste dag van de Davis Cup-finale perfect in evenwicht houden.

Na de zege van Goffin tegen Pouille lag er meteen veel druk op de schouders van Tsonga. Dat leek het nummer vijftien van de wereld echter niet te deren. Tsonga dicteerde de wet vanaf het eerste moment. Hij kwam op zijn eigen opslag nauwelijks onder druk en versierde zelf een resem breakkansen. De eerste drie mogelijkheden wist Darcis nog weg te werken, maar in de achtste game moest hij toch zijn service inleveren. Tsonga maakte het vervolgens eenvoudig af, 3-6.

Het gaf de Fransman vleugels, want in de tweede set stond er geen maat op Tsonga. Met sterk serveerwerk en een snoeiharde forehand stoomde hij in amper een kwartiertje door naar een dubbele break en 0-4 bonus. Darcis knokte zich nog wel op het scorebord, maar bij 2-5 vond Tsonga het welletjes en haalde hij de set binnen, 2-6.

Darcis toonde in het verleden al vaker zijn vechtlust en wilde zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. ‘Shark’ vocht voor wat hij waard was, maar een ijzersterke Tsonga gaf bijzonder weinig prijs. Al in de derde game forceerde hij de break en diende hij de genadestoot toe. Onze landgenoot kwam die klap nooit meer te boven en verloor zes spelletjes op rij. Na minder dan 2 uur tennis zat de partij erop, 1-6.

Daardoor staat het 1-1 in de Davis Cup-finale na de eerste dag. Morgen volgt het dubbelspel, op zondag de twee resterende enkelspelen. Het land dat als eerste drie punten verzamelt, wordt de winnaar van de Davis Cup 2017.

Darcis was uiteraard ontgoocheld na afloop van zijn partij. “Tsonga speelde heel goed. Het was bijzonder moeilijk voor mij. Wat kan ik zeggen? Hij was gewoon beter dan mij en dan moet je dat aanvaarden. Ik voelde me fysiek nochtans goed, ook al was dat er niet aan te merken. Ik heb proberen te vechten, maar ik vond geen oplossingen. Het doel was nochtans om mijn eigen spel te spelen. Dat heeft vandaag jammer genoeg niet gewerkt”, aldus Darcis op de persconferentie.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS