Home » Geen categorie » Darcis en Cagnina naar halve finale in Eupen

Darcis en Cagnina naar halve finale in Eupen

Darcis en Cagnina naar halve finale in Eupen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-406) en Julien Cagnina (ATP-390) hebben zich geplaatst voor de halve finales op het ITF-toernooi van Eupen ($ 10 000). Cagnina schakelde verrassend eerste reekshoofd Kimmer Coppejans (ATP-242) uit en Darcis versloeg de Spanjaard David Perez Sanz (ATP-357). Als Darcis en Cagnina allebei hun halve finale winnen, strijden ze in een Belgische finale voor de toernooizege.

Donderdagochtend hadden Darcis, Cagnina en Coppejans al hun match in de tweede ronde gewonnen en zich zo geplaatst voor de kwartfinale. Donderdagnamiddag moesten onze landgenoten hun kwartfinale al spelen omdat het toernooiprogramma vertraging had opgelopen door de regen.

Eerste reekshoofd Kimmer Coppejans en zesde reekshoofd Julien Cagnina vochten in hun kwartfinale een onderling duel uit. De leeftijdsgenoten, allebei 20 jaar oud, speelden vorig jaar in de finale van het ITF-toernooi van Heist hun eerste en enige onderlinge duel. Coppejans haalde het toen in drie sets. Coppejans staat ook meer dan 100 plaatsen hoger op de ATP-ranking dan Cagnina. Cagnina zit echter in een goede vorm want hij won dit jaar al de ITF-toernooien van Bahrein en Duinbergen, waar hij in de finale Olivier Rochus versloeg.

Op het gravel van Eupen waren Cagnina en Coppejans aan elkaar gewaagd. In de eerste set haalde Cagnina het met 6-4. In de tweede set konden Cagnina en Coppejans allebei breakpunten verzilveren. Cagnina zorgde echter voor de beslissende break en won de tweede set opnieuw met 6-4. In de halve finale neemt Cagnina het op tegen de 23-jarige Duitser Richard Becker (ATP-375), het vierde reekshoofd in Eupen.

Steve Darcis plaatste zich ook voor de halve finale in Eupen. Hij rekende af met het 20-jarige Spaanse derde reekshoofd David Perez Sanz. De 33-jarige Darcis won in 2 sets van Perez Sanz. Hij haalde de eerste set vlot binnen met 6-3. In de tweede set zorgde een tiebreak voor de beslissing: Darcis haalde het in de tiebreak met 7-4.

In de halve finale is Darcis’ tegenstander de 22-jarige Duitser Mats Moraing (ATP-637). Moraing bereikt verrassend de halve finale en versloeg eerder in het toernooi het zevende reekshoofd. Als Darcis en Cagnina vrijdag hun match winnen, krijgen we zaterdag een Belgische finale in Eupen.

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Eupen ($ 10 000)”]Resultaten donderdag (kwartinales)

QF: [6] Julien Cagnina def. [1 | WC] Kimmer Coppejans 6-4 6-4
QF: [8 | WC] Steve Darcis def. [3] David Perez Sanz (ESP) 6-3 7-6 (7-4)

Programma vrijdag (halve finales)

SF: [6] Julien Cagnina vs. Richard Becker (DEU)
SF: [8 | WC] Steve Darcis vs. Mats Moraing (DEU)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws