Home » Davis Cup » Darcis en De Greef bijten de spits af in Duitsland

Darcis en De Greef bijten de spits af in Duitsland

Darcis en De Greef bijten de spits af in Duitsland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Frankfurt werd er geloot voor het Davis Cup-duel tussen Duitsland en België. Steve Darcis (ATP-58) en Arthur De Greef (ATP-143) bijten vrijdag de spits af.

Darcis opent vrijdag om 14u de debatten tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-29) in de Frankfurtse Fraport Arena. In onderlinge duels staat het 1-0 voor de Duitser. Daarna maakt De Greef zijn debuut in de Davis Cup, hem wacht een zware opdracht tegen de Duitse nummer één Alexander Zverev (ATP-22).

Op zaterdag spelen Ruben Bemelmans (ATP D-329) en Joris De Loore (ATP D-528) het dubbelspel tegen Jan-Lennard Struff (ATP D-156) en Mischa Zverev (ATP D-196). Zondag staan de duels Darcis versus Alexander Zverev en De Greef-Kohlschreiber op het programma, maar de kapiteins kunnen de opstelling voor zaterdag en zondag nog wijzigen.

De Duitsers starten duidelijk als favoriet, in de acht vorige duels tegen België trok Duitsland ook telkens aan het langste eind. Johan Van Herck beseft dat het moeilijk wordt: “Duitsland speelt met zijn beste team in jaren en in geen enkele wedstrijd starten wij als favoriet. Een puntje halen op de eerste dag is cruciaal”.

Darcis wordt vrijdag ook in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet voor het Belgische team. Hij mag de Davis Cup Commitment Award in ontvangst nemen van de ITF.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws