Home » Geen categorie » Darcis en De Loore naar kwartfinale in Liberec, exit Coppejans

Darcis en De Loore naar kwartfinale in Liberec, exit Coppejans

Darcis en De Loore naar kwartfinale in Liberec, exit Coppejans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-134) en Joris De Loore (ATP-235) hebben de kwartfinale bereikt op de Svijany Open in Liberec (€ 42 500, gravel). Kimmer Coppejans (ATP-159) werd verrassend uitgeschakeld.

Woensdag plaatsten Arthur De Greef (ATP-175) en Germain Gigounon (ATP-327) zich al voor de kwartfinale in het Tsjechische Liberec. Op donderdag volgden twee van de drie Belgen hun goede voorbeeld.

Joris De Loore - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)
Joris De Loore – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Tweede reekshoofd Darcis won met 6-3 en 6-2 vlot van de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-328) en ontmoet nu in de kwartfinale de Fransman Mathias Bourgue (ATP-192). De Loore haalde het gemakkelijk met 6-3 en 6-2 van de Kazach Dmitry Popko (ATP-238) en speelt bij de laatste acht tegen de Italiaan Riccardo Bellotti (ATP-278).

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Vijfde reekshoofd Coppejans had als enige geen succes. In een strijd van bijna twee uur ging hij met 6-3, 2-6 en 6-3 onderuit tegen Vaclav Safranak (ATP-344). Safranak speelt nu tegen Gigounon in de kwartfinale. Zevende reekshoofd De Greef neemt het in de kwartfinale op tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP-224). Als de vier Belgen hun kwartfinale winnen, krijgt het toernooi een volledig Belgische halve finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws