Home » Grand Slam » US Open » Darcis en Desein op één ronde van hoofdtabel US Open

Darcis en Desein op één ronde van hoofdtabel US Open

Darcis en Desein op één ronde van hoofdtabel US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-365) en Niels Desein (ATP-231) hebben zich geplaatst voor de laatste ronde van de kwalificaties van de US Open. Ruben Bemelmans (ATP-165) werd uitgeschakeld in de tweede ronde van de kwalificaties.

Darcis moest spelen tegen de Amerikaan Michael Russell (ATP-130), het veertiende reekshoofd in de kwalificaties. De 30-jarige Belg stond meer dan 200 plaatsen lager op de wereldranking maar op het tennisveld was dit verschil niet te zien. Darcis brak in de eerste set twee keer door de opslag van Russell en won de set met 6-4. Daarna ging hij verder op zijn elan en pakte hij de tweede set met 6-3. In de derde en laatste kwalificatieronde moet Darcis het opnemen tegen de 22-jarige Ecuadoriaan Emilio Gomez (ATP-265).

Desein haalde het in zijn kwalificatiematch van het Portugese 23e reekshoofd Gastao Elias (ATP-142). In een lange match van 2 uur en 1 minuut won de 27-jarige Gentenaar met twee keer 7-6. Desein moet in zijn laatste hindernis vóór de hoofdtabel spelen tegen de 36-jarige Spanjaard Oscar Hernandez (ATP-1563). Hernandez mocht meedoen aan de kwalificaties van de US Open dankzij een beschermde status en versloeg in de eerste ronde van de kwalificaties verrassend het Japanse tweede reekshoofd Go Soeda (ATP-107). Bemelmans moet de States al verlaten. Hij verloor in de tweede ronde van de kwalificaties in drie sets van de 18-jarige Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-246).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws