Home » Grand Slam » US Open » Darcis geeft criticasters lik op stuk

Darcis geeft criticasters lik op stuk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-66) heeft zijn hart gelucht na zijn verloren partij op de US Open. De aanleiding hiertoe waren de negatieve reacties op sociale media na zijn uitschakeling. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Darcis vloog er in de eerste ronde uit tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-72). De Belg had geen goede dag en Pella was veel sterker. Een jammerlijke uitschakeling en geen leuk gevoel voor Darcis. Op sociale media kreeg hij heel wat beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. En dat is niet de eerste keer. Hij gaf deze mensen een antwoord in een statement op zijn Facebook-pagina.

“Gisteren, na mijn nederlaag, nam ik een kijkje op Twitter. […] Na de partij van gisteren, kreeg ik een heleboel beledigingen op mijn dak (net als elke andere keer!). Ja ik kreeg een pak slaag, ja het spel ging aan mij voorbij, ja Guido was een stuk sterker dan ik. Verdiende ik mijn plaats daar? Verdiende ik de cheque? Gaf ik alles van mezelf in deze wedstrijd? Het antwoord is nog altijd ja!”

“Ik heb een mooie kans gehad om mijn passie te volgen en na alle opofferingen die ik gemaakt heb en alles wat ik en mijn gezin in 2017 hebben meegemaakt, denk ik dat ik het eigenlijk goed doe. Men heeft enkel maar oog voor de mooie, zonnige kant. Het geld lijkt gewoon uit de lucht te komen vallen. Maar voor dat alles ben ik altijd in de weer op het tennisveld en bij de fysio en ben ik niet bij mijn familie”, aldus een duidelijk gefrustreerde Darcis.

“Ik wil al mijn sponsors bedanken, mijn trainers, mijn vrouw, mijn dochter en mijn familie voor al hun steun. Het feit dat ik sta waar ik sta is aan hen te danken. Op naar de halve finale van de Davis Cup nu, we doen voort. Vamos!”, besluit een strijdvaardige Darcis.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER