Home » Davis Cup » Darcis haalt eerste punt binnen

Darcis haalt eerste punt binnen

Darcis haalt eerste punt binnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-58) heeft in een spannende vijfsetter het eerste punt tegen Duitsland binnengehaald. Na net geen vier uur wedstrijd versloeg hij Philipp Kohlschreiber (ATP-29). 

Darcis heeft diep moeten gaan om het eerste punt voor België binnen te halen. De Luikenaar begon het best aan de wedstrijd en haalde de eerste set binnen met 6-4. Daarna was het twee keer aan de Duitser die de volgende sets won met 6-3 en 6-2. Het leek even heel moeilijk voor onze Belg in de Fraport Arena.

In de vierde set moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin trok Darcis aan het langste eind 7-6(2). In de vijfde set kwam Darcis al gauw op een break achterstand. Dit wist hij meer dan goed te maken en kon bij een 5-4 stand voor de wedstrijd serveren. Kohlschreiber kon echter door de opslag van onze Belg gaan en werd het 5-5. Beide heren wonnen vervolgens hun opslagspel en opnieuw moest de tiebreak uitsluitsel brengen. Hierin kwam Darcis op een kleine voorsprong die hij weer uit handen gaf. Zijn eerste wedstrijdpunt was meteen de goeie: 6-4, 3-6, 2-6, 7-6(2) en 7-6(5). Straks speelt Arthur De Greef (ATP-143) nog tegen Alexander Zverev (ATP-22).

koen

koen

Meer nieuws