Home » Grand Slam » Roland Garros » Darcis houdt eer van Belgische mannen hoog in kwalificaties Roland Garros

Darcis houdt eer van Belgische mannen hoog in kwalificaties Roland Garros

Darcis houdt eer van Belgische mannen hoog in kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na een perfecte score in de eerste ronde, deden de Belgische mannen het in ronde twee van de kwalificaties van Roland Garros een pak minder goed. Enkel Steve Darcis (ATP-162) wist zich voor de derde en laatste ronde te plaatsen. Voor Ruben Bemelmans (ATP-186), Kimmer Coppejans (ATP-196), Arthur De Greef (ATP-195) en Yannick Mertens (ATP-219) zit het tweede grandslamtoernooi van het jaar er op.

In de tweede voorronde van Roland Garros kregen de afgereisde Belgische supporters een battle tussen ‘s lands nummer twee en drie te zien: Darcis vs. Bemelmans. Hoewel ze elkaar door en door kennen van jaren Davis Cup, speelden ze nog maar twee keer officieel tegen elkaar. In 2011 won Bemelmans op tapijt; in 2012 was het aan Darcis op hardcourt. Ook op de rankings hebben beide heren elkaar tegenwoordig niet heel veel te ontdoen en dus werd de vraag “wie heeft zijn blessure het best verwerkt?”. Dat bleek uiteindelijk Shark Darcis te zijn. Met twee keer 6-3 verzekerde hij zich van een plaatsje in de laatste kwalificatieronde. Daarin kijkt hij in de ogen van de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-184). Zowel in 2011 als in 2014 nam Darcis al eens de maat van Gojowczyk.

Met quasi dezelfde score zag ook Coppejans zijn Roland Garros eindigen. Tegen Marius Copil startte hij nochtans goed. Toch kon hij niet voorkomen dat de Roemeen even later op voorsprong kwam en ongenadig de set afmaakte: 3-6. Coppejans veerde niet meteen recht na het setverlies, en kwam daarna een snelle break in de tweede set nooit meer te boven. Copil bleef geconcentreerd spelen en serveerde even later de match secuur uit: 4-6.

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Ook voor Yannick Mertens is #RG16 verleden tijd na zijn match tegen het Duitse 24ste reekshoofd Daniel Brands (ATP-138). Ondanks het grote rankingverschil ging Mertens goed mee in het niveau van Brands. Maar als het echt om de centen ging, dan kon Brands telkens net iets meer om zo Mertens uit balans te brengen. Met in beide sets een break voorsprong verwees hij Mertens terug naar de kleedkamers: 4-6 en 4-6.

De zuurste nederlaag was echter voor De Greef. Tegen Carlos Berlocq (ATP-126), het negentiende reekshoofd, begon hij als underdog. In de eerste set onderging de Belg de wet van de sterkste en moest hij toekijken hoe Berlocq met 3-6 op voorsprong kwam. De Greef, die zich niet helemaal in zijn sas voelde – getuige daarvan onder andere de twee medical time-outs – werd echter voortgestuwd door enkele hevige supporters en sleepte met 7-5 in het tweede bedrijf een derde set uit de brand. Dat vuur leek in de deerde set aanvankelijk gedoofd en even later kon Berlocq gaan opslaan voor de wedstrijd. De Greef was echter nog niet bereid om terug naar België te keren en met enkele knappe dropshots en lobs keerde hij helemaal terug in de partij en forceerde hij zelfs enkele matchpunten. Berlocq wist die weg te werken en na een regenpauze was het uiteindelijk de ervaring van de Argentijn die De Greef de das omdeed: 7-9.

Arthur De Greef - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN
Arthur De Greef – © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws