Home » Xtra » Darcis: “Ik kan opnieuw de top 100 bereiken”

Darcis: “Ik kan opnieuw de top 100 bereiken”

Darcis: “Ik kan opnieuw de top 100 bereiken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-411) vertrekt vandaag naar de Verenigde Staten waar hij aan de kwalificaties van de US Open gaat meedoen. In een interview met Le Soir vertelt hij over zijn polsblessure en blikt hij vooruit op zijn tennisprogramma van dit jaar en van 2015. De 30-jarige Darcis won vorige week nog het ITF-toernooi van Eupen ($ 10 000) en hoopt dat hij opnieuw in de top 100 kan geraken.

Hoe gaat het met je polsblessure waardoor je zo lang geen toernooien kon spelen?

Mijn polsblessure is nog niet helemaal genezen. Tijdens sommige toernooien had ik nog last van mijn pols waardoor ik niet goed kon serveren. Vorige week, tijdens het toernooi van Eupen, had ik veel minder pijn en haalde ik opnieuw een opslag van 180 kilometer per uur.

Ondanks de problemen met je opslag en je pols, heb je vorige week het ITF-toernooi van Eupen gewonnen.

Behalve mijn opslag, speel ik inderdaad de laatste weken goed. Ik denk dat ik op fysiek en mentaal vlak nog nooit zo sterk ben geweest.

Je bent heel lang buiten strijd geweest en moest operaties ondergaan. Heb je ooit gedacht om te stoppen met tennis?

Nee, ik heb nooit gedacht om te stoppen maar ik heb wel veel getwijfeld. De pijn was heel vervelend. Ik wist dat de terugkeer na mijn blessure moeilijk zou zijn maar ik heb me altijd goed verzorgd en had vertrouwen in de toekomst.

Je vertrekt naar de US Open om deel te nemen aan de kwalificaties. Je gebruikt daarvoor je beschermde status, van vóór je blessure. Hoe vaak kan je deze beschermde status gebruiken?

Ik kan de beschermde status 9 keer gebruiken in een periode van 9 maanden, vanaf dat ik hem voor de eerste keer gebruik. Na de US Open ga ik de beschermde status pas terug gebruiken in januari 2015 omdat mijn pols nog niet helemaal in orde is.

Wat zijn nog je doelstellingen voor dit jaar?

Ik wil in 2014 nog zoveel mogelijk wedstrijden spelen zodat ik klaar ben voor het volgende seizoen. Het is al een mirakel dat ik terug op het tennisveld sta. Na de US Open speel ik nog in Rotterdam, Aarlen, doe ik misschien mee aan de Davis Cup en speel ik daarna de Ethias Trophy in Bergen. Of ik de Davis Cup speel, wordt beslist door coach Johan Van Herck maar ik denk dat ik daarvoor klaar ben en mijn plaats in het team verdien.

En wat wil je in 2015 bereiken?

Ik denk dat ik opnieuw de top 100 kan viseren. Als mijn pols volledig hersteld is, zal ik terug een plaats in de top 100 kunnen opeisen, denk ik.

[alert type=”info” title=”Steve Darcis: “oui, je peux revenir dans le Top 100!”]Het originele, Franstalige, interview van journalist Patrick Haumont kunt u lezen op de website van Le Soir.[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws