Home » Grand Slam » Australian Open » Darcis kan kansen niet benutten

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Onze landgenoot Steve Darcis (ATP-72) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de vierde ronde. Hij ging onderuit tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-89).

Darcis begon goed aan de wedstrijd door in het zevende game de opslag te nemen van Seppi. Onze Belg had aan deze break genoeg om de eerste set binnen te halen: 6-4. In de tweede set ging het lang gelijk op tot Darcis moest serveren bij een 4-5 achterstand om in de set te blijven. Seppi schakelde een verhoging sneller en kon de set nemen met 6-4.

(null)

(null)

Gemiste kansen

In de derde set ging Seppi door op zijn elan en kwam al vlug 2-0 voor. Darcis antwoorde meteen en won maar liefst vier games op rij. Bij een 5-4 voorsprong voor onze landgenoot mocht hij serveren voor de set. Met twee onnodige fouten op rij verloor Darcis de game en lagen de kansen voor deze set weer helemaal open. Een tiebreak moest de belissing brengen in deze set en deze ging gemakkelijk naar de Italiaan: 7-6(1).

Darcis moest de vierde set winnen, wilde hij nog kans maken op de overwinning. Seppi kon een kloofje slaan in het vijfde game maar Darcis kon dit weer rechtzetten. Opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen en hierin was de Italiaan wederom de beste. Na iets meer dan drie uur spelen werd het 4-6, 6-4, 7-6(1) en 7-6(2).

Knap toernooi

Het was voor het eerst dat Darcis voorbij de eerste ronde kwam op de Australian Open en bevestigd zijn goede vorm. Door dit resultaat komt onze Belg waarschijnlijk opnieuw in de top 60.