Home » Davis Cup » Darcis kan overbodig duel niet winnen

Darcis kan overbodig duel niet winnen

Darcis kan overbodig duel niet winnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis is er niet in geslaagd om een extra kers op de Davis Cup-taart van België te zetten. In de vijfde wedstrijd tegen Oekraïne verloor hij in twee sets.

Na de overwinning van David Goffin (ATP-43) was een plaatsje in de Wereldgroep in 2015 al verzekerd. Maar zoals dat hoort in de Davis Cup, worden de overige duels nog wel afgewerkt in wedstrijden naar twee sets. Steve Darcis (ATP-362) kreeg dus de kans om de Belgische overwinning nog wat meer glans te geven. In een partij tegen Illya Marchenko (ATP-148) was hij ook verre van kansloos.

Nadat beide spelers elkaar twee keer braken in de eerste set, moest er een tiebreak aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Daarin snelde Marchenko al snel naar een gulle voorsprong, en die gaf hij ook niet meer weg: 2-7. Ook in de tweede set bleef het een evenwichtige partij. Eén mindere game van de Belg was echter genoeg voor Marchenko om de partij te beslechten. Met 4-6 pakte hij ook de tweede set en zo schonk hij Oekraïne alsnog een tweede punt.

Dat punt kwam natuurlijk al te laat, maar zo eindigt Oekraïne-België op 2-3. David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans, Olivier Rochus en coach Johan Van Herck lagen nadien dan ook niet wakker van de laatste match. Zij bouwden daarentegen een welverdiend feestje om de promotie naar de Wereldgroep te vieren:

“Trots op mijn team, mijn spelers en de staf.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws