Home » Davis Cup » Darcis knalt België naar Davis Cup-finale

Darcis knalt België naar Davis Cup-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-77) heeft België voor de tweede keer in drie jaar naar de Davis Cup-finale gebracht. Hij was in drie sets te sterk voor Jordan Thompson (ATP-70).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Darcis begon erg sterk aan de beslissende partij. In de openingsgame ging hij meteen door de opslag van zijn Australische tegenstander, en wat later had hij een kans op een dubbele break. Zover kwam het echter niet, maar het kloofje bleef behouden en een erg solide Shark haalde de eerste set met 6-4 binnen.

In set twee kwam Darcis in de problemen in zijn eerste opslagspelletje, maar met zijn sterke service redde hij twee breakpunten. Een game later wist onze landgenoot wel door de opslag van Thompson te gaan, maar Thompson brak meteen terug. Dankzij de steun van het publiek redde Darcis opnieuw enkele breakpunten en hij maakte 3-3 gelijk. Bij 4-5 moest Darcis serveren om in de set te blijven en hij redde twee breakpunten. Vervolgens begaf Thompson onder de druk en onze landgenoot mocht gaan serveren voor een 2-0 voorsprong. Bij het derde setpunt was het raak en België had nog één set nodig voor de finale.

In de derde set zorgde Darcis voor een vroege break, en op karakter ging het naar 3-1. Wat later kwam de dubbele break voorsprong er en bij 5-2 mocht Darcis uitserveren. Dat deed hij met verve en België staat opnieuw in de finale! Kapitein Van Herck was na afloop erg emotioneel: “Ik kan alleen maar enorm fier zijn, hier zijn geen woorden voor. Zo’n publiek, spelers en staff, dit is echt fantastisch. Natuurlijk moeten we dromen, we gaan naar Frankrijk om te winnen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS