Home » Geen categorie » Darcis knikkert toptienspeler uit toernooi in Peking

Darcis knikkert toptienspeler uit toernooi in Peking

Steve Darcis (ATP-73) heeft voor een verrassing gezorgd op het ATP-toernooi in Peking (China, $ 4 089 265). Hij versloeg in de eerste ronde het nummer tien van de wereld in straight sets.

De Belg heeft voor een mooie verrassing gezorgd door het vierde reekshoofd te verslaan in de openingsronde van de China Open. Darcis, die zich wist te plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties, stond tegenover Pablo Carreño Busta (ATP-10) voor een moeilijke opdracht. In de openingsset was het verschil tussen beide spelers groot, maar dan in het voordeel van de Belg. Darcis maakte er niet al te veel woorden aan vuil en won in geen tijd de eerste manche met 6-0.

In de tweede set was er wat meer spanning. Het ging gelijk op tot 2-2 maar toen sloeg de Shark opnieuw toe. Hij kwam 5-2 voor en de Spanjaard moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Darcis liet een aantal wedstrijdpunten liggen en slaagde er zelf niet in om de wedstrijd uit te serveren. Carreño Busta moest opnieuw serveren om in de wedstrijd te blijven. Deze keer kon Darcis wel de wedstrijd beslissen. Na één uur en twintig minuten stond de knappe 6-0, 6-4 overwinning vast. De volgende tegenstander wordt misschien opnieuw een Spanjaard, maar dan moet Fernando Verdasco (ATP-41) wel eerst voorbij Dusan Lajovic (ATP-78).