Home » Geen categorie » Darcis knokt zich naar tweede ronde in Miami

Darcis knokt zich naar tweede ronde in Miami

Darcis knokt zich naar tweede ronde in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-84) heeft de tweede ronde bereikt op de Miami Open (ATP1000, $5,381,235). Hij versloeg de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-82) in drie spannende sets.

De 31-jarige Darcis overleefde eerst de kwalificaties in Miami en moest in de eerste ronde spelen tegen zijn leeftijdsgenoot Jaziri. Darcis en Jaziri speelden voor de vierde keer tegen elkaar. In de onderlinge duels stond het 2-1 voor onze landgenoot.

Darcis verloor de eerste set met 6-2 en kwam daarna op een penibele 5-3-achterstand. De Luikenaar keerde echter knap terug en pakte de tweede set met 7-5. In de beslissende derde set regende het breaks en maar werd het uiteindelijk terug 5-5. Darcis forceerde daarna een beslissende break en maakte de match met 7-5 af na 2 uur en 10 minuten. In de tweede ronde treft de Luikenaar het dertigste reekshoofd Gilles Muller (ATP-36). In de onderlinge duels tussen Darcis en Muller staat het 2-1 voor de Belg. Als Darcis Muller zou kloppen, wacht mogelijk een duel met nummer 1 van de wereld Novak Djokovic (ATP-1). David Goffin (ATP-20), het achttiende reekshoofd in Miami, kent ondertussen ook zijn tegenstander in de tweede ronde. Hij moet het opnemen tegen het Kroatische 18-jarige talent Borna Coric (ATP-59).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws