Home » Geen categorie » Darcis krijgt droomduel tegen ’s werelds nummer vier na moeizame winst in eerste ronde

Darcis krijgt droomduel tegen ‘s werelds nummer vier na moeizame winst in eerste ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-76) heeft zichzelf op het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 666 960) op een mooie affiche getrakteerd. Onze landgenoot won zijn opener tegen Ze Zhang (ATP-224) en mag het overmorgen opnemen tegen niemand minder dan Alexander Zverev (ATP-4).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 27-jarige Zhang, die van de organisatie een wildcard kreeg, verkocht zijn huid weliswaar duur. Het nummer 224 van de wereld versierde een vroege break en kreeg zelfs vier setpunten. Darcis redde liefst elf breakpunten en knokte zich terug in de set. Zhang was helemaal van slag en zag de eerste set nog uit zijn handen glippen, 7-5.

Ook in de tweede set had Darcis het niet onder de markt met Zhang. ‘Mister Davis Cup’ forceerde wel een vroege break, maar leverde in het achtste spelletje opnieuw zijn opslag in. Een tiebreak moest uiteindelijk voor afscheiding zorgen en daarin gaf de ervaring van Darcis de doorslag. Na bijna twee uur tennis had hij de zege op zak, 7-5 7-6 (3).

In de achtste finales krijgt Darcis een ware klepper tegenover zich. Eerste reekshoofd Alexander Zverev, het nummer vier van de wereld, wordt zijn opponent. Al zal ‘Shark’ zeker nog eens terugdenken aan februari 2017. In de Davis Cup klopte hij Zverev toen in vier sets na een zinderende wedstrijd (2-6 6-4 6-4 7-6 (8).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS