Home » Geen categorie » Darcis laat zich niet verrasen

Darcis laat zich niet verrasen

Darcis laat zich niet verrasen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook voor Steve Darcis is het nieuwe seizoen vandaag officieel begonnen. In tegenstelling tot de anderen Belgen koos hij er voor om te starten op een lager gedoteerd toernooi, namelijk het challengertoernooi van Noamea, de l’ATP Noumea ($ 75 000). In de eerste ronde ging hij in twee sets voorbij de Australiër Isaac Frost.

Normaal zou Steve Darcis (ATP-93) niet al te veel problemen mogen ondervinden om ver in het toernooi te geraken. Als enige top 100-speler is hij namelijk aangeduid als eerste reekshoofd. In de eerste ronde werd hij de baan opgestuurd tegen de Australiër Isaac Frost, die pas op de 841ste plaats op de wereldranglijst staat. Toch kwam de overwinning van Darcis er niet zo vlot als gehoopt.

Vooral in de eerste set spartelde de Australiër tegen. Met aan beide kanten van het net een break, moest er zelfs een tiebreak aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Daarin zette Steve Darcis orde op zaken. Met 7-4 haalde hij alsnog die eerste set binnen. De Belg lijkt op dat moment gelanceerd, maar toch ging de tweede set niet zo veel vlotter. Steve Darcis wist een keer door de opslag van Frost te gaan, maar moest zelf ook nog een breakpunt wegwerken om zich te verzekeren van een plaatsje in de tweede ronde. Uiteindelijk werd het 6-4.

In de tweede ronde neemt Darcis het op tegen Andrej Martin, de Slowaakse nummer 203 van de wereld. Beide heren speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws