Home » Geen categorie » Darcis maakt comeback en plaatst zich voor kwartfinales in Zwitserland

Darcis maakt comeback en plaatst zich voor kwartfinales in Zwitserland

Darcis maakt comeback en plaatst zich voor kwartfinales in Zwitserland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft zich in Zwitserland, op het Challengertoernooi van Genève ($ 64 000+H), geplaatst voor de kwartfinales. In zijn tweede ronde startte hij echter ronduit slecht en werd het een wedstrijd van achtervolgen.

Steve Darcis, ondertussen alweer opgeklommen naar plaats 172 op de ranglijsten, had zijn beschermde ranking ingezet om aan te kunnen treden op het toernooi van Genève. En dat was niet zonder resultaat. Nadat hij in de eerste ronde al het achtste reekshoofd had uitgeschakelde, wachtte ook in de tweede ronde in principe een haalbare kaart.

Met plaats 163 stond Marius Copil namelijk nog geen tien plaatsen boven Darcis. De eerste set was echter een complete ramp voor de Belg. Hij was niet bij de les en voordat hij het goed en wel besefte, stond hij al een set in het krijt: 0-6. Die zware pandoering schudde de 30-jarige Darcis wel wakker. In de tweede set deed hij beter mee, en hoewel hij nog niet zijn beste niveau haalde, bleek het wel voldoende te zijn om de bordjes terug in evenwicht te hangen: 6-4.

Daarna was the Shark helemaal gelanceerd. Hij moest geen enkele kans meer weggeven en had daardoor aan één break voldoende om de match met opnieuw een 6-4 op zijn naam te schrijven. Door de kwartfinale in Genève zal Steve Darcis volgende week alweer een mooie sprong op de ranglijst maken naar plaats 163. In die kwartfinale speelt Darcis tegen het tweede reekshoofd. De Italiaan Simone Bolelli is de nummer 75 van de wereld, en dus staat er Darcis een serieuze uitdaging te wachten.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws